Plješevica iznad Korenice
dobrodosli na druzenjeSvetu poznati korenicaniKnjiževnost KorenicanaZanimacija - rebusi o Korenici i Korenicanima 20-og vekaPripovjedanja starih KorenicanaStari zanatiLicki specijalitetiLicke pjesmefotografije Korenice i okoline


PISMA - TRAŽIMO RODBINU


Oliver Đuro Delić


25.01.2018.


Mnogopoštovani KORENICANI !

Bog zna kako naišao sam na vaš sajt pa sam odlucio da vam se javim . Potomak sam korenicana pa sam odlucio da vam se javim , ali da krenemo redom :

Moj deda Mile Delic roden je 1893 g . u Vedašicu , pre velikog rata odlazi u ameriku , ali se na poziv vraca kuci da bi ucestvovao u odbrani domovine . Po povratku iz rata ženi se sa Katom Zaklan i 1919g. rada im se sin Đuro . Posle toga biva klolniziran u Backu uselo Gornja Rogatica opština Backa Topolagde im se radaju ostala deca:Stevan, Savka, Marija i Nilola.Kao i oni tako se i druge porodice iz familije doseljavaju u Vojvodinu.Što se tice njih to mi je sve poznato, ali sad dolazim do onoga što me interesuje.

Naime, deda Mile je imao brata ciji sin Novak Delic posle drugog rata dolazi kao kolonista u Srem.Zbog problema sa plucima, a na preporuku lekara vraca se u rodnu Liku.Tu u Vedašicu (ili Grabušicu ne secam se) je i završio ovozemaljski život nesrecnim slucajem negde krajem 70tih ili pocetkom 80tih. Od imena ostalih clanova njegove familije zapamtio sam samo njegovog unuka Boška ( predpostavljam sin njegove kceri ).Na žalost drugih podataka nemam osim da nam je špicnamet bio Lugarevic.Posle Novakove smrti gubimo svaki kontakt sa jima.Nadam se da ih se neko još seca.

Za bilo kakvu informaciju bio bih Vam zahvalan!

U Aleksa Šanticu

Oliver Đuro Delic
od63@outlook.com


Zorana Žigic Tatic


16.09.2017.

Poštovani,

Istražujuci prošlost,došla sam do ovih vaših stranica.Veoma volim i poštujem svoje poreklo.Po ocevom ocu sam Žigic(Korenica),po ocevoj majci Klašnja(Frkašic),po majcinom ocu Grbic(Vrhovine),po majcinoj majci Rapaic(Jezerce-Plitvicka jezera).Ocevi roditelji su,kao kolonisti posle I svetskog rata,nastanjeni u Rastini,nadomak Sombora na samoj Madarskoj granici.Moj otac je sa roditeljima i tek rodenim bratom bio za vreme II svetskog rata u logoru Šarvar u Madarskoj.Volela bih da ostvarim kontakt sa svima koji su na bilo koji nacin bili povezani sa ovim što sam napisala.

...i Rade Žigic,ubijen na Golom Otoku,bio nam je rod...

Srdacan pozdrav svima i svako dobro!!!

Zorana Žigic Tatic
zorana401@gmail.com


Miroslava Žakula

11.04.2017.

Pozdrav svim mojim Korenicanima širem svijeta! Moje ime je Miroslava Žakula, živim u Jasikovcu, otac mi je bio Milan Žakula, poznat po dobrim konjima.

Zanima me ima li tko prica, dogodovština ili slika o mojim Zelicima (Žakula Milan) iz Jasikovca?
Ako ima tko slucajno koju sliku molim da mi pošalje.

Veliki pozdrav šaljem svima iz naše Korenice, gdje na svom ognjištu i živim.

autobuba1@gmail.com

-------------

Dobro sam znao i poznavao Vašeg oca Milana Zakulu - Milandzu Zelica jednog dobrog covjeka stasitog seljaka-gospodina. Bio je dobar sa mojim djedom Stevom-Tejom Drakulicem Grivonjom iz Gradine. Bili su veoma slicni i po fizickom izgledu i naravi, postovali se i druzili, mada je moj djed bio nesto malo stariji.

Pozdrav,
Bogdan Radeka
-------------

 

 

 

dobrodosli na druzenjeSvetu poznati korenicaniKnjiževnost KorenicanaZanimacija - rebusi o Korenici i Korenicanima 20-og vekaPripovjedanja starih KorenicanaStari zanatiLicki specijalitetiLicke pjesmefotografije Korenice i okoline
strukturcom